5 tips för att lyckas med dina spel på NHL

1. Spela Money Line

Money Line är en gardering och innebär att ett lag vinner antingen efter full tid eller efter förlängning/straffar. I NHL får man två poäng oavsett hur man vinner. Det förekommer därför ofta att matcher slutar oavgjort i grundserien. Det finns inga självklara matcher i NHL, vilket gör att det kan vara svårt att spela 1X2. Oddset blir givetvis något lägre när du spelar Money Line, men dina chanser att vinna ökar med ca 17 procent. Om du spelar Money Line har du alltså betydligt större chans att få in fler spel under grundserien av NHL.

2. Lita på trender

I våra liv kan vi människor ha perioder där allt går bra och din känsla är toppen, samtidigt som vi kan ha perioder där ingenting funkar och allt känns tungt. Precis likadant är det för ett lag. I grundserien av NHL spelas 82 matcher och spelschemat är väldigt kompakt. Det innebär att ett lag spelar många matcher på kort tid. Att spela sex till åtta matcher kan ta mindre än två veckor.
Det räcker alltså att ett lag är riktigt bra i 14 dagar för att få en segersvit på närmare 10 matcher. Columbus Blue Jackets hade en segersvit på hela 16 matcher 2017 och St. Louis Blues vann 11 raka matcher säsongen 2019. Man kan alltså se oerhört tydliga trender i NHL och ju tidigare man ser dessa, desto mer utdelning kan det generera. Gör förarbetet innan du spelar – Granska hur lagens form är och ta chansen att utnyttja bra- och dålig trender.

3. Håll koll på spelschema och målvaktsval

I och med att spelschemat är kompakt i NHL blir spelarna utslitna emellanåt. Det gäller inte minst målvakterna som oftast står hela matcher. På senare år har man sett en trend i ligan att de målvakter som står många matcher under grundserien inte har samma ork och kvalité i slutspelet. Det lag som istället alternerar sina målvakter under grundserien har haft en tendens att gå långt i slutspel. Coacher är medvetna om detta och NHL är en liga där man gärna kopierar framgångskoncept.
Om ett lag spelar ”back-to-back”, det vill säga två matcher på två dagar, väljer coacher därför att låta målvakterna stå varsin match. Det brukar innebära att första-målvakten tar den första matchen och andramålvakten tar den andra. Detta leder till att man den andra matchen har en sämre målvakt, samt spelare som eventuellt är slitna efter matchen dagen innan. Därför är det stor sannolikhet att laget förlorar den andra matchen. Oddsättare har dålig koll på detta och det gör att du kan hitta riktigt fina odds på motståndarna som kanske i själva verket är favoriter. Håller du koll på spelschema och vem som vaktar kassen, kan du alltså hitta riktigt fina odds och få bra utdelning.

4. Spela aldrig mer än tre matcher i samma kupong

NHL är ibland väldigt oförutsägbart. Att spela många matcher i samma kupong kan därför innebära stor risk. Jag har under mina snart 10 år av betting på NHL, kommit fram till att ett optimalt tak är max tre matcher i samma kupong. Om man spelar mer än 3 matcher i samma kupong är sannolikheten oerhört stor att man missar åtminstone någon av matcherna. Ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas på dina kombinationer – Håll dig till max tre matcher i samma kupong.

5. Våga trotsa oddsen

Det förekommer ofta att spelbolagens oddssättare är dåligt pålästa. Skador, form, historik och målvaktsval är något spelbolag ofta missar att ta med i sina beräkningar när oddsen sätts på NHL. Detta beror dels på okunnighet, men framförallt på att laguppställningarna presenteras efter att oddsen bestäms. Det gör att oddsen ibland ligger helt fel. Var väl förberedd och gör din analys innan du kollar på oddsen.
Genom att kolla på oddsen innan du gjort din analys och valt vad du ska spela påverkas din hjärna vare sig du vill eller inte. Detta kan leda till att du tappar din strategi och istället låter oddsen bestämma vad som är ”bäst” att spela på. Lita aldrig på att oddssättarna har bättre koll än dig. Det är du som äger ansvar och har kontroll över vilket spel du kommer att placera.

Utöver dessa 5 tips krävs ett bra tålamod och ihärdighet för att nå framgång med dina bet.
Lycka Till!